vrijdag 29 juli 2016

Landesmuseum Trier

De boeren en de jagers. Ze werkten dagen en jaren met stenen er werd veel afval gemaakt zo gingen werkplaatsen ontstaan.
 De bronstijd. Vroeger vonden ze een schat die in vitrine 170 staat hij is gevonden in 1600 voor christus. Hij is eeuwen lang bewaard gebleven.
 De tijd van de Kelten. de sieraden in vitrine 220 zijn zeldzame sieraden. Met fantasie er zitten biezondere vormen in met brons en zilver.
Langzaam kwamen de Romeinen. Alle voorwerpen in vitrine 260 werden bij grafen gedaan het waren spullen die ze hebben gebruikt het zijn spullen van een vrouw.
 De Romeinse goden vitrine 620. Ze geloofde in Jupiter,Julo en Minerva de meeste mensen geloofde in Jupiter. Want die vonden ze het belangenrijkst.
 De mozaïek wereld vitrine 310. Het is een van de grootste mozaïek vloeren. Heel veel mensen vinden het nog steeds mooi.
 Na de Romeinen vitrine 750. Een antiekenmarkt uit de 16 eeuw. Het lag ten noorden van de alpen het was een belangenrijk gebouw.
 Het ontstaan van Trier vitrine 340. Het stammetje bewijst dat Trier de oudste stad is van Duitsland. Het is van het jaar 18 voor christus het oudste stuk hout van Duitsland.
 De schat in vitrine 800. Het oude geld in 1993 is hij gevonden. Het is 20 kg het is de grootste geldschat van de Romeinen.
Trier in vitrine 440. Zo 4 eeuwen na chr Trier heten vroeger trapeis

kinderen onder de 6 jaar   gratis
kinderen van 6 tot 18 jaar   4 euro
volwassenen                       8 euro


wil je nog meer weten ga dan naar www.landesmuseum-trier.de

Geen opmerkingen :

Een reactie posten